Grenada Chocoladekaravaan 2013

Grenada Chocoladekaravaan 2013, groot succes!

Half februari werden de verse Grenada chocoladerepen en cacaopoeder aan boord geladen van het zeilvrachtschip de Tres Hombres. Na een voorspoedige zeereis met onder andere een tussenstop in Engeland, meerde het schip begin juni aan bij het NDSM eiland in Amsterdam.

greneda chocoladekaravaan

Op de ochtend van 14 juni om 10 uur stonden op het NDSM eiland ruim 30 fietsers gereed voor hun route naar de winkels in Nederland en België. Sommigen hadden slechts enkele doosjes chocolade in hun tas, anderen wel 60 kilo in de fietskar. De Chocoladekaravaan werd onder andere gevormd door eigenaars, medewerkers, klanten en vrienden van diverse chocolade speciaalzaken, koffiebars en natuurvoedingswinkels.

chocoladekaravaan

Het was een mooie zonnige dag, niet te warm, wind uit het zuid westen.

Binnen Nederland was alle chocolade aan het eind van de dag op de plaats van bestemming met als langste etappe Amsterdam-Groningen. De Belgen hebben een enorme prestatie geleverd door binnen twee tot vier dagen 160 kilo chocolade van Amsterdam naar Antwerpen en Brugge te fietsen!

chocoladekaravaan

In totaal is er 700 kilo vervoerd door de fietsers, 6192 repen chocolade en 384 zakjes cacao! Dit is naar 29 winkels en de opslag van el Sauco vervoerd.

Dank aan alle fietsers en iedereen die meegeholpen heeft om de Chocoladekaravaan te doen slagen! Tot volgend jaar!

Lees hier het verslag van de Wageningse groep chocoladefietsers.

Zowel het NRC dagblad als de Belgische Standaard hebben een mooi artikel geplaatst over de Chocoladekaravaan.

Geef een reactie