Grenada Chocoladekaravaan 2014

De Grenada Chocoladekaravaan 2014 heeft mooi weer gebracht

Na 5 dagen van aanhoudende regen kwam het mooie weer, op donderdag 15 mei. Die dag zijn de Wageningse fietsers naar Amsterdam gefietst en heeft het el Sauco team de chocolade van het schip geladen en omgepakt. Het was een mooie avond voor de borrel op het dek van de tres Hombres. Dankzij de gastvrijheid van de bemanning en de hapjes van Steef was het weer genieten.

De vrijdag van de Karavaan was het perfect chocolade-fiets-weer, zonnetje, 18 graden, lichte bries uit het zuidoosten. De dagen erna werd het écht zomer en te warm voor chocolade. De timing kon niet beter.

Het was weer een zeer geslaagd evenement, dankzij alle fietsers en andere vrijwillige hulp. Zoveel leuke, bijzondere, betrokken mensen op de fiets voor Grenada chocolade!

Neeltje uit Venray bijvoorbeeld, kwam met een bakfiets met haar twee kleine kindjes er in, naar Amsterdam. Zij heeft er een echt avontuur van gemaakt voor zichzelf en haar kinderen. Drie dagen heen en weer 3 dagen terug. Totaal deden er ruim 40 fietsers mee waaronder ook weer winkeliers en chocolatiers die de chocolade zelf kwamen ophalen. Zo fietste Ian van Evermore koffie&thee uit Rotterdam alweer voor de derde keer mee.

Hieronder de resultaten van de Chocoladekaravaan 2014:
Er is ruim 600 kilo chocolade gefietst
naar 43 winkels
in 26 plaatsen
door 40 fietsers

De langste afstand in één dag was: 195 km door Eva Oomen naar Groningen!

Chocoladekaravaan kaart 2.0 20142

De Chocoladekaravaan is niet onopgemerkt gebleven, we zijn live op twee radiozenders geweest! Terwijl iedereen bezig was om de pakketjes op de fietsen te laden heeft Erik Sauër de pers te woord gestaan.

3 Fragmenten op radio 1: http://www.radio1.nl/item/195907-De%20Ochtend%20van%20de%20chocoladekaravaan.html

En eentje op radio 2: http://www.radio2.nl/uitzending/id-267412/date-20140516/gijs-2-0.html

Bedankt allemaal, op naar volgend jaar!!!

Nb. België heeft dit jaar een eigen Chocoladekaravaan op 14 juni, vanuit de haven in Middelburg, waar de Tres Hombres dan ligt. Wij zijn dat weekend ook in Middelburg om nog wat chocolade in die regio te verspreiden. Wie mee wil doen is welkom.

Hieronder, voor de liefhebbers, een 16 minuten durend interview met onze Belgische collega. Een inhoudelijk fragment met veel informatie over echte Chocolade gekoppeld aan de Chocoladekaravaan: http://www.radio1.be/programmas/de-bende-van-einstein/geschiedenis-en-toekomst-van-chocolade

Geef een reactie